Tavuk Çorbası (Havuçlu, Pirinçli)

Tavuk Çorbası (Havuçlu, Pirinçli) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 modül tavuk but (haşlanıp, didiklenmiş)
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet havuç
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Su (tavuğu haşladığımız suyu da kullanalım)
  • Sıvı yağ

Tavuk Çorbası (Havuçlu, Pirinçli) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tavuğu uygun bir tencereye alıp bir ölçü su koyup haşlayalım.
  2. Haşlanan tavuğu didikleyip bir tabağa koyun.
  3. Tencereye sıvı yağ koyalım üzerine havuçu (rendenin küçük tarafı ile) rendeleyip koyalım, biraz kavurup üzerine unu ekleyip tekrar kavurun.
  4. Sonra salçaları da ekleyip kavurduktan sonra suyunu koyun.
  5. Çorbanın içine pirinçi ,tavuğu tuzu ve karabiberi de koyup pişmeye bırakın.
  6. Pirinçler yumuşayınca ocaktan alıp sıcak servis yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun🌸.

Soğuk havalara bu türlü sıcak şifalı çorbalar yakışır🌸😋.

Not: artan pilavlarınızı da bu halde değerlendirebilirsiniz.

Tavuk Çorbası (Havuçlu, Pirinçli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye (Buzluğa Atılabilir)
Narlı Roka Salatası
Kabak Tatlısı (2 Kişilik)
Patates Mezesi
Kaşarlı Pide
Köri Soslu Tavuk ve Makarna
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet