Tavuk Çorbası (Havuçlu, Pirinçli)

Tavuk Çorbası (Havuçlu, Pirinçli) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 modül tavuk but (haşlanıp, didiklenmiş)
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet havuç
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Su (tavuğu haşladığımız suyu da kullanalım)
  • Sıvı yağ

Tavuk Çorbası (Havuçlu, Pirinçli) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tavuğu uygun bir tencereye alıp bir ölçü su koyup haşlayalım.
  2. Haşlanan tavuğu didikleyip bir tabağa koyun.
  3. Tencereye sıvı yağ koyalım üzerine havuçu (rendenin küçük tarafı ile) rendeleyip koyalım, biraz kavurup üzerine unu ekleyip tekrar kavurun.
  4. Sonra salçaları da ekleyip kavurduktan sonra suyunu koyun.
  5. Çorbanın içine pirinçi ,tavuğu tuzu ve karabiberi de koyup pişmeye bırakın.
  6. Pirinçler yumuşayınca ocaktan alıp sıcak servis yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun🌸.

Soğuk havalara bu türlü sıcak şifalı çorbalar yakışır🌸😋.

Not: artan pilavlarınızı da bu halde değerlendirebilirsiniz.

Tavuk Çorbası (Havuçlu, Pirinçli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mayalı Düğüm Poğaça
Enfes Etli Patlıcan Kapama (Videolu)
Mantar Çorba
Ev Usulü Pratik Kebap (Yalancı Adana Kebap)
Brokoli Çorbası
Pirinçten Glutensiz Dürüm Ekmeği
Hdabla | © 2025 |