Tavuk Çorbası (Havuçlu, Pirinçli)

Tavuk Çorbası (Havuçlu, Pirinçli) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 modül tavuk but (haşlanıp, didiklenmiş)
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet havuç
- Yarım çay bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Su (tavuğu haşladığımız suyu da kullanalım)
- Sıvı yağ
Tavuk Çorbası (Havuçlu, Pirinçli) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuğu uygun bir tencereye alıp bir ölçü su koyup haşlayalım.
- Haşlanan tavuğu didikleyip bir tabağa koyun.
- Tencereye sıvı yağ koyalım üzerine havuçu (rendenin küçük tarafı ile) rendeleyip koyalım, biraz kavurup üzerine unu ekleyip tekrar kavurun.
- Sonra salçaları da ekleyip kavurduktan sonra suyunu koyun.
- Çorbanın içine pirinçi ,tavuğu tuzu ve karabiberi de koyup pişmeye bırakın.
- Pirinçler yumuşayınca ocaktan alıp sıcak servis yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun🌸.
Soğuk havalara bu türlü sıcak şifalı çorbalar yakışır🌸😋.
Not: artan pilavlarınızı da bu halde değerlendirebilirsiniz.
Tavuk Çorbası (Havuçlu, Pirinçli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



