İncirli Fındıklı Kurabiye

İncirli Fındıklı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ (oda ısısında olmalı)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 adet yumurta sarısı (beyazı üzeri için ayrılacak)
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un (azar azar denetimli bir halde ekleyelim)
  • 10 adet kuru incir

İncirli Fındıklı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İncirleri birinci olarak ılık suda 15 dk bekletelim.
  2. Daha sonra minik minik keselim.
  3. İncir hariç tüm gereçleri karıştırma kabına alıp yoğuralım.
  4. Unu denetimli bir halde ekleyelim.
  5. İnciri de ekleyip tekrar yoğuralım.
  6. Şekil verip evvel yumurta akına akabinde fındık kırıntısına batıralım.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dk denetimli bir biçimde pişirelim.

İncirli Fındıklı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kendi Sosunla Pişen Kek
Mis Gibi Portakallı Tarçınlı Kek tarifi
Ek Gıda Sebze Yemeği
Fırında Kuzu Kol
Hamuru Yoğurmadan Katlama İle Mayalanan Bazlama
Mantı Çorbası
Hdabla | © 2025 |