Karnıyarık
Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler
Ana materyal;
- 1,5 kilo patlıcan
İçi için;
- 250 gram kıyma
- 2 adet soğan
- 4-5 kaşığı domates sosu
- Yarım demet maydanoz
- Sıvıyağ
- Karabiber
- Pulbiber
- 1,5 kaşığı salça
- Tuz
Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları alacalı biçimde soyuyoruz 1 leğene tuzlu su ile ıslayın daha sonra yağ koyduğumuz tavada patlıcanları kızartın.
- Daha sonra bir tavaya sıvı yağ ile doğradığımız soğanları alalım ,kıymamızı ek edelim.
- Güzelce kavurduktan sonra domates sosu ,maydanoz ,baharatları ve salçayı ek ediyoruz.
- Tuzunu ek edip kavuruyoruz.Sonra ocağımızı kapatıyoruz.
- Patlıcanlarımızı ikiye ayırıp hazırladığımız içten ek ediyoruz reaksiyonun tabanına geçecek biçimde su ekliyoruz.
- 180° fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun 😋.
Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












