Akışkan Nutellalı Muffin

Akışkan Nutellalı Muffin Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet oda sıcaklığında yumurta
- 1 su bardağından bir parmak eksik tozşeker
- 1 çay bardağı (100 ml) sıvı yağ
- 1 su bardağı (200 ml) süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un(kontrollü ekleyin)
- 3 yemek kaşığı kakao
Araları için;
- 2 tatlı kaşığı nutella
Üzeri için;
- Damla çikolata
Akışkan Nutellalı Muffin Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle iki yumurta,şeker ve bir paket vanilyayı 3- 4 dk çırpın.
- Üzerine sıvı yağ,süt ekleyip tekrar çırpın.
- En son kuru gereçleri ekleyip çırpın unu denetimli ekleyin.
- Muffin kağıtlarına hamurun bir kısmını koyun, ortasına iki tatlı kaşığı nutella koyun,kalan hamuru da üzerlerine paylaştırın .
- Bu süreci kepçe yardımıyla ya da bir hamur dağıtma aparatınız varsa onunla yapabilirsiniz.
- En son muffinlerin üzerlerine damla çikolata serpin evvelce ısıtılmış 170 derece fırında 15- 20 dk pişirin.
Önemli not: bu muffini direk çıkarıp fırından ılık tüketmelisiniz ya da daha sonra yenecekse ısınmış fırında yumuşayana kadar biraz bekletirseniz içi akışkan olur. Afiyet olsun🥰😋 yumuşacık oluyor keki de çok lezzetli şiddetle tavsiye ederim.
Akışkan Nutellalı Muffin Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




