Profiterol

Profiterol Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 adet yumurta

Kreması için;

  • 2.5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tepleme nişasta
  • Yarım paket toz şanti

Üzeri için;

  • 1 paket çikolata sosu
  • 2.5 su bardağı süt

Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hamuru için tencereye suyu ve tereyağı alalım erimeye başlayınca ünü ek edelim ve güzelce çırparak karıştıralım suyunu çekince kısık ocakta bir kaç defa karıştıralım ve soğuması için kenara alalımm.
  2. Soğuyan hamura tek tek yumurtaları katarak karıştıralım ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye çay kaşığı yardımıyla koyup 170 derecede pişirelim.
  3. Daha sonra soğuması için kenara alalım bu sırada kremasını hazırlayalım tencereye kremşanti hariç bütün materyalleri alıp güzelce çırpalım.
  4. Daha sonra orta ateşte karıştırarak pişirelim soğuması için kenara alalım ve soğuyan kremaya yarım paket toz şanti koyup çırpalım ve ortasını kestiğimiz hamurumuzun içlerini dolduralım.
  5. Kaplarımızın tabanına kremadan koyalım ve üzerine hazırladığımız hamurları koyalım en üstü için çikolata sosu ve sütü tencereye alıp karıştırarak pişirelim ve orta ara karıştırarak soğutalım.
  6. soğuyan sosu profiterollerin üzerine koyalım ve süsleyip servis edelim.

Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Şehriye Pilavı
Havuçlu Kremalı Kek
Mezgit Tava
Cinnamon Rolls (Tarçınlı Çörek)
Labne Peynirli Patates Salatası
Lokum Gibi Ayva Tatlısı
Hdabla | © 2024 |