Pita Ekmeği

Pita Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/2 (yarım) su bardağı ılık su
  • 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağı
  • Aldığı kadar un

Pita Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sütü derin bir kaba dökün.
  2. Üzerine mayayı, şekeri ekleyip karıştırın ve kabın üzerini kapatıp 5-6 dakika mayanın etkinleşmesini bekleyin.
  3. Ardından üzerine suyu, yoğurtu, sıvı yağını, tuzu ekleyip karıştırın.
  4. Son olarak denetimli bir biçimde un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  5. Hamurun üzerini kapatıp sıcak bir ortamda 1 saat mayalandırın.
  6. Hamur mayalandıktan sonra fırını 200 derecede ısınmaya bırakın.
  7. Fırın kesinlikle evvelce ısıtılmalı! mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler koparıp elinizle yuvarlayın.
  8. Çok hafif unlayarak merdane yardımıyla hamuru çok inceltmeden açın.
  9. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sığdığı kadar hamuru yerleştirip üzerini kapatarak 10 dk bekletelim.
  10. Daha sonra evvelce ısıtılmış fırına koyun.
  11. Kontrollü bir biçimde pişirelim afiyet olsun.

Pita Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Salçasız, Kolay Mercimek Çorbası
Çilekli Pasta
Mercimek Çorbam
Soğan Dolması
Biberli Ekmek Tarifi
Kış Pastası
Hdabla | © 2025 |