Kıymalı Pide
Kıymalı Pide Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gr. kıyma
- 1 tane soğan
- 2 tane domates
- 2 tane yeşil biber
- 1 tane kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Hamuru için;
- 5 su bardağı un
- Su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket maya
Kıymalı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için gerekli gereçleri bir kaba alıp yoğuralım.
- Üzerini kapatıp 30-40 dakika mayalayalım.
- Biber, soğan ve domatesi rondodan geçirip kıyma ve baharatlarla karıştıralım.
- Mayalanan hamurun havasını alıp beze haline getirelim.
- Bezeleri un ile açıp içlerini kıymalı harçla doldurup kenarlarını kapatalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim.
- Dilerseniz üzerine kaşar da ekleyebilirsiniz.
Kıymalı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






