Fırında Sebzeli Bütün Tavuk
Fırında Sebzeli Bütün Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet bütün tavuk (1,5 kg kadardı )
- 5-6 adet mantar
- 3-4 adet yeşil biber
- 2 adet kapya biber
- 2 adet kuru soğan
- 4-5 adet patates
- 1 baş sarımsak
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 diş ezilmiş sarımsak
- Tuz
- 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
Fırında Sebzeli Bütün Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuğu düdüklüye koyup yarısına kadar su ile doldurup 10 dakika haşlayalım.
- Bu esnada sosunu hazırlayalım geniş bir kaseye bütün materyalleri koyup karıştıralım.
- Sebzeleri yıkayıp jülyen biçimde doğrayıp tepsiye koyalım.
- Haşlanan tavuğu doğradığımız sebzelerin üzerine koyup sosunu hem tavuğa hem sebzelere sürelim.
- Tavuğun suyundan az bir ölçü alıp sebzelerin üzerine dökelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Pişen tavuğu dilediğiniz üzere servis edebilirsiniz.Şimdiden afiyet olsun 🌸.
Fırında Sebzeli Bütün Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










