Karnabaharlı Fırında Tavuk

Karnabaharlı Fırında Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 750 gram kuşbaşı doğranmış tavuk pirzola yahut göğüs
  • 1 küçük karnabahar (çiçeklerine ayrılmış)
  • 2 adet havuç (dilimlenmiş)
  • 1 büyük papatya soğan (doğranmış)
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı karışık salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik (isteğe göre)
  • Zeytinyağı
  • Yeterince su (salça açmak için)

Karnabaharlı Fırında Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavukları iri modüller halinde doğrayın ve geniş bir kaba alın.
  2. Karnabaharı çiçeklerine ayırın, havuçları dilimleyin, soğanı ve sarımsakları doğrayın.
  3. Bir kasede salçayı biraz su ile açın. Akabinde tuz, karabiber, pul biber ve kekik ile tatlandırın.
  4. Fırın tepsisine sebzeler ile tavukları yerleştirin. Salçalı sosu üzerine dökün.
  5. Üzerini yağlı kağıtla kapatın ve evvelce ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika kadar, tavuklar düzgünce pişene kadar pişirin.
  6. Fırından çıkarıp sıcak servis yapın. Afiyet olsun….

Karnabaharlı Fırında Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Ve Kıymalı Fırın Yemeği
Hazır Tadında Starbucks Kurabiyesi
Sebzeli Tavuk (8+ Ay)
Soslu Kuşkonmaz Haşlama
Bebek Salçası
Biberli Peynirli Poğaça
Hdabla | © 2025 |