Tarhana Çorbası (Kıymalı Ve Çiğceli)

Tarhana Çorbası (Kıymalı Ve Çiğceli) Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı tarhana (ancak bu oranı kullanacağınız tarhananın cinsi daha net belirler ben kişi başı, silme 1 yemek kaşığı kullanıyorum)
  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • 2 diş sarımsak ( dileğe bağlı, kullanırsanız çok yakışıyor.)
  • 50 gram kadar kıyma
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 6 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 2-3 yemek kaşığı çiğce
  • Tuz

Tarhana Çorbası (Kıymalı Ve Çiğceli) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tarhanayı bir su bardağı oda sıcaklığında ki su ile ıslatıp 10-15 dakika bekletiyorum.
  2. Soğanı ve kullanacaksam sarımsağı rendeliyor, sıvı yağ ile hafif pembeleştiriyorum.
  3. Kıymayı ekliyor, kıyma pişene kadar kavuruyorum.
  4. Tencereye 2 su bardağı su ekliyorum. Şöyle bir karıştırıyorum. Akabinde tarhanayı ekliyorum.
  5. Kalan 3 bardak suyu ekliyor, karıştırarak kaynayıp, yoğunlaşana kadar pişiriyorum. Tarhana cinsine nazaran bu ölçüde biraz ağır olursa bir su bardağı daha su ekleyerek tekrar kaynamasını bekleyebilirsiniz.
  6. Kaynamaya başlayınca ocağı kısarak 5-6 dakika daha kaynatıp kapatıyorum.
  7. Baharat ve çiğceyi ekleyerek uygunca karıştırıyorum.
  8. Her yemekte olduğu üzere tarhana çorbasını da kapağı kapalı olarak 10 dakika kadar dinlendiriyorum. Sıhhat ve afiyetle🌺.

Tarhana Çorbası (Kıymalı Ve Çiğceli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kapalı Lahmacun
Nohutlu Buğdaylı Vegan Çorba
Renkli Patates Salatası
Tablacı Salatası
Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı
Ek Gıda Dönemi Ara Öğün İncir
Hdabla | © 2025 |