Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 3 adet elma
- 3-4 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı ceviz kırığı
- 1 yemek kaşığı tarçın
Hamuru için;
- 250 gram yumuşamış margarin
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 3 su bardağı un ( denetimi koyun farklılık gösterebilir)
- 5 yemek kaşığı pudra şekeri
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle iç harcımı için elmalarımızı rendeleyelim, tavaya alıp üzerine şekeri ekleyelim ve orta ateşte karıştıralım.
- Suyu salıp çekince cevizi ve tarçını ekleyelim, bir çeşit karıştırıp altını kapatalım soğumaya bırakalım.
- Hamuru için un hariç evvel bütün gereçleri karıştıralım, sonrasında denetimli biçimde unumuzu ekleyip yoğuralım.
- Yapacağınız boyuta nazaran 4-5 eşit kesime bölelim.
- Ayırdığımız kesimleri yuvarlak halde açıp üçgen çekilde bölelim. (kalem böreği yaparmış gibi).
- Daha sonra iç harcımızı koyup saralım.
- 170 derece evvelden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dk pişirelim.
- Piştikten sonra sıcaklığı çıkınca üzerine pudra şekeri serpip servis edelim 💞.Afiyet olsun 💞💞🫶.
Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

