Gırar Çorbası

Gırar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı buğday (yarma)
  • 1 su bardağı nohut
  • 2-3 adet kabak(isteğe bağlı koymayabilirsiniz)
  • 500 gram yoğurt
  • Tereyağı
  • Nane

Gırar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Buğday ve nohutlar yıkanıp düdüklü tencereye alınarak üzerine 2 litre sıcak su eklenir.
  2. Ocağa alınır ve kaynamaya başlayınca kapağı kapatılır ve düdük ötünce kısığa alınarak kaynamaya bırakılır.
  3. Düdüklünüze, nohut ve buğdayların cinsine nazaran haşlama süreci değişir. Ben 1 saat kaynattım.
  4. Haşlanan gereçlerin üzerine kabaklar doğranır(sevmiyorsanız kabağı kural değil) ve kabaklar yumuşayınca, çırpılmış yoğurda (eksimeye yüz tutmuş yoğurtla bu çorba daha bir lezzetli oluyor)azar azar çorbanın suyundan dökülerek yoğurt ılıtılır.
  5. Gerekirse çorbaya sıcak su eklenir.
  6. Ilıyan yoğurt düdüklüye dikkatlice dökülerek kaynayana kadar karıştırılır.
  7. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 15 dk kadar pişirilir.
  8. Daha sonra tereyağı eritilir.
  9. Nane tereyağının üzerine eklenir.
  10. Nane bu çorbaya çok yakışıyor. Ben 6 dolu çay kaşığı nane kullandım.
  11. Tereyağı çorbaya dökülür ve ocak kapatılır.
  12. Tuzu da ayarlanır.

Memleketimin nefis çorbası 🙂 deneyen herkese afiyet olsun🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻💜💜💜

Gırar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yumurtalı Ev Usulü Çiğ Köfte (1 Kişilik)
Viral Olan Yumuşacık Şeftalili Kek
3 Malzemeli Tahin Helvası
Bardakta Kadayıflı Muhallebi
Antioksidan Deposu Mor Soğan Turşusu
Sıkma
Hdabla | © 2025 |