Gırar Çorbası
Gırar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı buğday (yarma)
- 1 su bardağı nohut
- 2-3 adet kabak(isteğe bağlı koymayabilirsiniz)
- 500 gram yoğurt
- Tereyağı
- Nane
Gırar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Buğday ve nohutlar yıkanıp düdüklü tencereye alınarak üzerine 2 litre sıcak su eklenir.
- Ocağa alınır ve kaynamaya başlayınca kapağı kapatılır ve düdük ötünce kısığa alınarak kaynamaya bırakılır.
- Düdüklünüze, nohut ve buğdayların cinsine nazaran haşlama süreci değişir. Ben 1 saat kaynattım.
- Haşlanan gereçlerin üzerine kabaklar doğranır(sevmiyorsanız kabağı kural değil) ve kabaklar yumuşayınca, çırpılmış yoğurda (eksimeye yüz tutmuş yoğurtla bu çorba daha bir lezzetli oluyor)azar azar çorbanın suyundan dökülerek yoğurt ılıtılır.
- Gerekirse çorbaya sıcak su eklenir.
- Ilıyan yoğurt düdüklüye dikkatlice dökülerek kaynayana kadar karıştırılır.
- Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 15 dk kadar pişirilir.
- Daha sonra tereyağı eritilir.
- Nane tereyağının üzerine eklenir.
- Nane bu çorbaya çok yakışıyor. Ben 6 dolu çay kaşığı nane kullandım.
- Tereyağı çorbaya dökülür ve ocak kapatılır.
- Tuzu da ayarlanır.
Memleketimin nefis çorbası 🙂 deneyen herkese afiyet olsun🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻💜💜💜
Gırar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






