Meyveli Pasta

Meyveli Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 paket kakao (3 yemek kaşığı)
- 1,5 su bardağı un (elenmiş)
- 1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için;
- 2 su bardağı süt
Sosu için;
- 1 paket çikolata sosu
- 2,5 su bardağı süt
Süsleme için;
- 4-5 adet çilek
- 1 adet muz
- 1 çay kaşığı fıstık tozu
Meyveli Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak karıştırma kabında yumurta ve şeker uygunca çırpılır.
- Kalan hamur materyalleri ek edilerek kek hamuru hazırlanır.
- Tart kalıbı margarinle yağlanır.
- Yağlanmış fırın kabına hamur dökülerek 170 c fırında yaklaşık 35 dakika pişirilir.
- İlk sıcağı çıkan kek kürdan ile delinir, 2 su bardağı süt üzerine gezdirilir.
- Kek büsbütün soğuduktan sonra üzerine hazırlamış olduğumuz çikolata sosu dökülür.
- Bir kaç saat dinlendirdikten sonra çilekle ve muzla süslenir. Deneyeceklere afiyet olsun 🥰.
Meyveli Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


