Mantar Çorba

Mantar Çorba Tanımı İçin Malzemeler

  • 15-20 adet mantar (200gr kadar)
  • 1 küçük soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tel şehriye (isteğe bağlı)
  • Çay kaşığı ucu ile karabiber
  • Tuz
  • 1-2 kol maydanoz
  • 1-2 kol dereotu

Mantar Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak soğanı ince doğrayıp zeytinyağında kavuruyoruz.
  2. Ardından mantarları küçük küçük doğrayıp ekliyoruz ve devam kavuruyoruz sonra sarımsağı içine ezip katıyoruz, sonra tereyağını katıyoruz unuda katıp kokusu çıkana kadar kavuruyoruz,.
  3. Suyunu ek ediyoruz varsa elinizde tavuk suyu ek edebilirsiniz yarı yarıya daha çok lezzet verecektir, sütüde ek edip daima karıştırarak pişiriyoruz.
  4. Son olarak incecik doğradığımız yeşillikleri tuzu karabiberi ek ediyoruz biraz daha fokurdadıktan sonra altını kapatıyoruz.

Mantar Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tel Tel Ayrılan Açma Tarifi (Videolu)
Elmalı Kurabiye
Meşhur Bursa Süt Helvası
Kıyır Kıyır Siyez Unlu Havalı Poğaça
Patatesli Tavuk Butları
Patatesli Gül Böreği
Hdabla | © 2024 |