Mantar Çorba
Mantar Çorba Tanımı İçin Malzemeler
- 15-20 adet mantar (200gr kadar)
- 1 küçük soğan
- 1 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 dolu yemek kaşığı un
- 4 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tel şehriye (isteğe bağlı)
- Çay kaşığı ucu ile karabiber
- Tuz
- 1-2 kol maydanoz
- 1-2 kol dereotu
Mantar Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak soğanı ince doğrayıp zeytinyağında kavuruyoruz.
- Ardından mantarları küçük küçük doğrayıp ekliyoruz ve devam kavuruyoruz sonra sarımsağı içine ezip katıyoruz, sonra tereyağını katıyoruz unuda katıp kokusu çıkana kadar kavuruyoruz,.
- Suyunu ek ediyoruz varsa elinizde tavuk suyu ek edebilirsiniz yarı yarıya daha çok lezzet verecektir, sütüde ek edip daima karıştırarak pişiriyoruz.
- Son olarak incecik doğradığımız yeşillikleri tuzu karabiberi ek ediyoruz biraz daha fokurdadıktan sonra altını kapatıyoruz.
Mantar Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















