Yumuşacık Mayasız Lavaş

Yumuşacık Mayasız Lavaş Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un

Yumuşacık Mayasız Lavaş Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kabın içine ılık su,tuz, sıvı yağ ve bir ölçü un döküp materyalleri karıştıralım.
  2. Hamurumuz ele yapışmayan kıvama (sert olmasın) gelene kadar un ekleyip yoğuralım.
  3. Hamurumuzun üzerini kapatıp 15dk dinlendirelim.
  4. Tezgaha bir ölçü un döküp hamuru biraz yoğuralım.
  5. Pürüzsüz bir hamur elde ettikten sonra hamuru 10 eşit kesime bölelim. (rulo bir biçim verirseniz daha kolay eşit bölünüyor. ).
  6. Büyükçe bir servis tabağına biraz un serpelim.
  7. Böldüğümüz hamurları tek tek yoğurup beze hali verip servis tabağına dizelim.
  8. Kurumaması için üzerini örtelim.
  9. Tezgaha çokça un döküp merdane yardımıyla, bezeyi alt üst ederek, bol unla, tatlı tabağı büyüklüğünde açmaya başlayalım. Elle bile açılıyor.
  10. İlk bezeyi açtıktan sonra (ben krep tavası kullandım) tavayı ocağa koyalım. Isınır ısınmaz, birinci lavaşı fazla ununu silkeledikten sonra tavaya alalım. (ocak harlı olmasın, kısık olacak. ).
  11. Bir taraftan kalan bezeleri açalım başka taraftan tavadaki lavaşı alt üst edelim. Kabaran kısımları spatula ile yavaşça bastırıp eşit pişmesini sağlayabilirsiniz.
  12. Her lavaş 5 dk da pişiyor. Pişen lavaşları bekletmeden sıcağı ile bir tepsiye alalım ve üstünü bir kapakla kapatalım. Tüm lavaşlar piştikten sonra en alttaki en üste gelecek formda bir kere alt üst edelim kapağı kapatalım. Lavaşlarımız hazır.
  13. Dileyen et yemekleri ile dileyen kahvaltıda kullanabilir. Yada dondurucuda saklayıp lazım epeyce çıkarıp kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Not:aynı anda hem açıp hem pişirmeyi yetiştiremeyecekseniz evvel tüm bezeleri açıp, üstüne bez serilmiş bir masa,tepsi vb üzerine yan yana unlu halde sıralayabilirsiniz. Kurumaması için üstünü de bir bez ile örtmeniz gerekir. Tavaya almadan evvel fazla unu kesinlikle silkeleyin.

Yada pişme süreci uzun sürmedigi ve yüksek bir ısı gerekmediği için; her bir beze için, bezeyi açıp,pişirip ocağı kapatın. Devamını aç-kapa biçiminde pişirebilirsiniz.

Eğer piştikten sonra açıkta kalıp kurur ise hafif ıslatıp biraz tost makinesinde ısıtırsanız tekrar yumuşacık olur.

Yumuşacık Mayasız Lavaş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bayat Kekten Toplar
Tavada Pırasalı Yeşil Soğan Mücveri
Etli Güveç
Kandil Simiti
Köri Soslu Tavuk
Biberli Yumurtalı Simit Tava
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet