Kaçamak (Muhacir Usulü)
Kaçamak (Muhacir Usulü) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2,5 su bardağı mısır unu (yetmezse daha ekleyebilirsiniz)
- 3 bardak sıcak su
Üstü için:
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- Pekmez
Kaçamak (Muhacir Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sıcak suyun içerisine mısır unu ve tuzu koyup muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırıyoruz.
- Göz göz kaynayınca kapatıyoruz.
- Servis tabaklarına alıp üzerine eritilmiş tereyağ gezdirip en son pekmez ile tatlandırıyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
Kaçamak (Muhacir Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






