Şambali (Glutensiz)

Şambali (Glutensiz) Tanımı İçin Malzemeler
- 3,5 su bardağı mısır irmiği
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1-2 damla limon suyu
Üzerine;
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 1 çay bardağı su
- (isteğe nazaran fıstık dizilir)
Şerbet için;
- 4 su bardağı toz şeker
- 5 su bardağı su
Şambali (Glutensiz) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak irmik, şeker, su, yoğurt bir kaba alınır.
- Üzerine eklenen karbonata 1-2 damla limon suyu damlatılır ve harç güzelce karıştırılır.
- Hazırlanan harç borcama uygunca bastırarak serilir ve 1 çay bardağı suda çözündürülen pekmez tatlının üzerine her yere eşit gelecek biçimde kaşık yardımı ile dökülür.
- Tatlıyı fırına atmadan evvel üsten kesilir (dibe kadar değil) ve fıstıklar yerleştirilir.
- 170°c de 45 dakika pişirilir.
- Şerbeti için su ve şeker kaynatılır. Fırından çıkan tatlının birinci sıcaklığı geçince dilimlenir (5 dakika sonra) ve sıcak şerbet tatlıya dökülür.Afiyet olsun.
Şambali (Glutensiz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






