Şambali (Glutensiz)

Şambali (Glutensiz) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3,5 su bardağı mısır irmiği
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1-2 damla limon suyu

Üzerine;

  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 çay bardağı su
  • (isteğe nazaran fıstık dizilir)

Şerbet için;

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su

Şambali (Glutensiz) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak irmik, şeker, su, yoğurt bir kaba alınır.
  2. Üzerine eklenen karbonata 1-2 damla limon suyu damlatılır ve harç güzelce karıştırılır.
  3. Hazırlanan harç borcama uygunca bastırarak serilir ve 1 çay bardağı suda çözündürülen pekmez tatlının üzerine her yere eşit gelecek biçimde kaşık yardımı ile dökülür.
  4. Tatlıyı fırına atmadan evvel üsten kesilir (dibe kadar değil) ve fıstıklar yerleştirilir.
  5. 170°c de 45 dakika pişirilir.
  6. Şerbeti için su ve şeker kaynatılır. Fırından çıkan tatlının birinci sıcaklığı geçince dilimlenir (5 dakika sonra) ve sıcak şerbet tatlıya dökülür.Afiyet olsun.

Şambali (Glutensiz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Diyet Pankek ( Diyete Uygun Kahvaltı)
Kedi Dilli Pasta (Herkes 2 Dilim Yedi) (VİDEOLU)
Browni Tadında Muffin
Zeytinli Cevizli Ciabatta Ekmek (Yoğurulmadan)
Balkabağı Pasta (Pandispanya)
Tam Buğday Unuyla Çiçek Ekmek
Hdabla | © 2025 |