Şambali (Glutensiz)

Şambali (Glutensiz) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3,5 su bardağı mısır irmiği
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1-2 damla limon suyu

Üzerine;

  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 çay bardağı su
  • (isteğe nazaran fıstık dizilir)

Şerbet için;

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su

Şambali (Glutensiz) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak irmik, şeker, su, yoğurt bir kaba alınır.
  2. Üzerine eklenen karbonata 1-2 damla limon suyu damlatılır ve harç güzelce karıştırılır.
  3. Hazırlanan harç borcama uygunca bastırarak serilir ve 1 çay bardağı suda çözündürülen pekmez tatlının üzerine her yere eşit gelecek biçimde kaşık yardımı ile dökülür.
  4. Tatlıyı fırına atmadan evvel üsten kesilir (dibe kadar değil) ve fıstıklar yerleştirilir.
  5. 170°c de 45 dakika pişirilir.
  6. Şerbeti için su ve şeker kaynatılır. Fırından çıkan tatlının birinci sıcaklığı geçince dilimlenir (5 dakika sonra) ve sıcak şerbet tatlıya dökülür.Afiyet olsun.

Şambali (Glutensiz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Brokoli Salatası
Kuzu İncik
Kadife Poğaça (Sütsüz)
Tel Şehriye Salatası
İncir Ve Elma Dolgulu Çatlak Kurabiye
Piliç Topkapı
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet