Çıtır Tavuk

Çıtır Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet tavuk göğüs yahut kemiksiz but
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tutam kekik
  • 1 tutam şeker
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı un

Üzeri için;

  • 100 gram lays
  • 100 gram doritos
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı

Çıtır Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak tavuklarımızı birebir boyutta julyen keselim.
  2. Bir kaba yumurta, yoğurt, tuz ,kırmızı biber ,kekik ,şeker ,zeytinyağı ve unu ek edip karıştıralım ve tavukları içine ekleyip üzerine tabak koyup en az 1 saat buzdolabında bekletelim.
  3. Cipslerimizi parçalayıp karıştıralım.
  4. Tavuklarımızı bir bir fazla sosundan arındırıp cips karışımına ekleyelim.
  5. İyice bulayıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize yerleştirelim.
  6. Üzerine zeytinyağını gezdirelim ve evvelden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dk pişirelim denicek olanlara afiyet olsun ❤️.

Çıtır Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Gün Masası
Marmelatlı Brioche
Sebzeli Tavuk Kanat
Velibah
Renkli Patates Salatası
Lezzetli Kuymak
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet