Çıtır Tavuk

Çıtır Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet tavuk göğüs yahut kemiksiz but
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tutam kekik
- 1 tutam şeker
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı un
Üzeri için;
- 100 gram lays
- 100 gram doritos
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
Çıtır Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tavuklarımızı birebir boyutta julyen keselim.
- Bir kaba yumurta, yoğurt, tuz ,kırmızı biber ,kekik ,şeker ,zeytinyağı ve unu ek edip karıştıralım ve tavukları içine ekleyip üzerine tabak koyup en az 1 saat buzdolabında bekletelim.
- Cipslerimizi parçalayıp karıştıralım.
- Tavuklarımızı bir bir fazla sosundan arındırıp cips karışımına ekleyelim.
- İyice bulayıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize yerleştirelim.
- Üzerine zeytinyağını gezdirelim ve evvelden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dk pişirelim denicek olanlara afiyet olsun ❤️.
Çıtır Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







