Buzluk İçin Limonlu Çilekli Cheesecake (Videolu)

Buzluk İçin Limonlu Çilekli Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Alt taban:
- 3 paket burçak bisküvi
- 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 600 gr oda sıcaklığında labne peyniri
- 2 paket oda sıcaklığında krema
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 4 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 paket vanilya
Limonlu sos:
- 1 çay bardağı limon suyu
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı su
Çilekli sos;
- Hazır çilekli sos
- (çilekli sosta mevsiminde limon yerine 150gr çilekle yapılabilir)
Buzluk İçin Limonlu Çilekli Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle alt tabanı yapalım burçak bisküvileri rondodan çekelim ,üzerlerine eritilmiş tereyağı ekleyerek güzelce karıştıralım.
- Ardından ben 22 santimlik kare bir kalıp kullanarak hazırladım içerisine dökerek güzelce bastıralım birebir hizada olsun hepsi .
- İçini hazırlamaya geçelim labne peyniri ve kremayı güzelce çırpalım ,daha sonra pudra şekerini ekleyelim çırpmaya devam edelim ,ardından yumurtaları teker teker olacak biçimde her birine başka farklı homojen kıvama gelene kadar çırptıktan sonra içerisine un, nişasta ve vanilyayı kesinlikle eleyerek ekleyelim elemezseniz topak topak olacaktır.
- Ekledikten sonra son sefer bir dakika kadar çırpalım, akabinde hazırlamış olduğumuz tabanın üzerine dökelim ve 170 derece evvelden ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar denetimli bir formda pişirelim .
- Fırından çıktıktan sonra büsbütün soğumasını bekleyelim biz de bu ortada limonlu sosunu hazırlayalım.
- Limonlu sos için sıktığımız limonları tencereye alalım ve içerisine şeker nişasta ve suyu alarak güzelce karıştıralım .
- Kaynamaya başlayınca esasen kıvam alacaktır kıvam almaya başladı anda altını kapatalım orta ara karıştırarak soğutalım .
- Bu ortada biz de hazırlamış olduğumuz cheesecake soğuduktan sonra görüntüdeki üzere yağlı kağıda güzelce keselim ve kıvırarak kalın bir hale getirelim.
- Ardından kalıbın tam ortasına gelecek formda üzerine bastırarak hiç kenarlarda boşluk olmayacak formda ikiye bölelim ve kağıt orada kalsın bir tarafına hazır çilekli sos dökelim.
- Elinizde farklı soslar varsa onları da kullanabilirsiniz öteki tarafa da soğuyan limonlu sosumuzu dökelim üzerini büsbütün streç sinemayla kapatarak buzlukta bir gece kadar dinlendirelim şayet ki çabucak yiyecekseniz soğuduktan sonra tüketebilirsiniz lakin buzlukta bir gece dinlendirip dondurduktan sonra kare kare form vererek saklama kabına koyabilir ve istediğiniz vakit dilediğiniz ölçüde çıkartabilirsiniz ve don kısmı çözüldükten sonra üzerine dilerseniz beyaz çikolatayla süsleyerek servis edebilirsiniz afiyet olsun kanalıma takviye olmayı unutmayın.

Buzluk İçin Limonlu Çilekli Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




