Dereotlu Kıyır Poğaça

Dereotlu Kıyır Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gram yumuşak margarin (oda sıcaklığında)
  • 2 yumurta beyazı (sarısı üzerine)
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un
  • Yarım demet dereotu
  • 1 adet büyük havuç

İçi için;

  • Beyaz peynir

Dereotlu Kıyır Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Margarin, sıvı yağ ,yoğurt ,sirke ,yumurta beyazı karıştırılır.
  2. Üzerine yavaş yavaş un ek edilir .
  3. Tuzu ve kabartma tozu ek edilir ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
  4. Şekil verilir içine peynir konulur.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürülür evvelden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun 😚☺️.

Dereotlu Kıyır Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bülbül Yuvası
Tereyağlı Mercimek Çorbası (Soğansız)
Tavuk Etli Patlıcan Sarma
Havuçlu Sonbahar Keki
15 Dakikada Tavada Mayasız Şipşak Pizza
Fit Kurabiye
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet