Etli Kuru Fasulye
Etli Kuru Fasulye Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı kuru fasulye
- 300 gram dana kuşbaşı et
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 yemek kayığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kayığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı ucuyla kimyon
- 5 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Etli Kuru Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fasulyeyi ister akşamdan ıslatın. İster sabah bir aşım kaynatıp soğuk suda 3-4 saat bekletin.
- Tencereye kuşbaşı etleri ek edip suyunu salıp çekip, etler yumuşayana kadar pişirelim. Gerekirse su eklemesi yapalım.
- Suyunu çeken etleri sıvı yağ yahut zeytinyağı ek edip kavuralım.
- Yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip kavuralım.
- Yemeklik doğranmış biberleri, salça, tuz ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Daha sonra fasulyeyi ekleyelim üzerini geçecek kadar sıcak su ek edip karıştırım etler ve fasulyeler yumuşayana kadar pişirelim.
- Yanında pilav, turşu ile servis edelim. Deneyeceklere afiyet olsun.
Etli Kuru Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















