Tartolet

Tartolet Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 150 gram oda ısısında tereyağı yahut margarin
  • 75 gram şeker (yarım su bardağından yarım parmak eksik)
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 263 gram un (2 su bardağı + 1/4 (çeyrek) su bardağı)

Pastacı kreması için;

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı un (tepeleme )
  • 3 yemek kaşığı nişasta (tepeleme )
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 su bardağı süt (bardak ölçüm 200 ml )
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 100 ml sıvı krema
  • 1 paket toz halinde kremşanti
  • 100 gram beyaz çikolata

Tartolet Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kremamızı hazırlıyoruz.Tereyağ, kremşanti, sıvı krema, beyaz çikolata, vanilya hariç materyalleri tenceremize alıp güzelce karıştıralım.
  2. Orta ateşte hiç bırakmadan kaynayana kadar karıştıralım.
  3. Kaynamaya başlayınca vanilya ve tereyağı ekleyip 1 dakika kadar pişirip ocaktan alalım.
  4. Beyaz çikolatayı da ek edip el çırpıcısı ile karıştıralım( koyu bir kıvamı olucak bu sizi korkutmasın olması gereken kıvam ).
  5. Tencereden alıp başka bir kaba alalım, ağzını streçleyip oda ısısına geldiğinde buzdolabına kaldıralım, 1 gece dinlendirelim ( aceleniz var ise dolapta en az 2 saat dinlendirelim ).
  6. Dinlenmiş kremayı dolaptan çıkartıp içerisine toz kremşantiyi ve 100 ml sıvı kremayı ek edelim.
  7. En az 5 dakika kadar mikser yahut mutfak şefi ile çırpalım. Vee pastacı kremamız hazır.
  8. Bu ortada hamur gereçlerimizi bir kaba alıp ele yapışmayacak hale gelene kadar yoğuralım.
  9. Yoğurduğumuz hamurdan küçük bezeler alıp altını üstünü unlayarak açalım.
  10.  Tartolet kalıplarına hamuru yayalım ve kenarlardan sarkan fazla kısımları alalım.
  11. Bir çatal yardımıyla tabanları delelim. ( ben yaparken demir döküm ocakta kullanılan kalıp kullandım tavsiye ederim).
  12. Önceden ısıtılmış 180 derece (alt/üst) fırında 18-20 dk ortası tartoletleri pişirelim.
  13. Pişen tartoletlerimiz soğuyunca, içine soğumuş olan kremamızdan sıkalım ve üzerine dilediğimiz meyvelerimizi koyalım süsleyelim 🤗 afiyet olsun.

Tartolet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çikolatalı Etimek Tatlısı
Beşamel Soslu Patatesli Tavuk
Pide Tarifi
Ev Yapımı Jelibon
Doyurucu Tavuklu Bowl
Cantık Pide (Meşhur Bursa Pidesi)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet