Fırında Kıymalı Beşamel Soslu Karnabahar

Fırında Kıymalı Beşamel Soslu Karnabahar Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet orta uzunluk karnabahar
  • 2,5 çay kaşığı tuz
  • Yarım limon suyu
  • Su ( karnabaharı haşlamak için)

Kıyma harcı için ;

  • 300-350 gram dana kıyma
  • 1 büyük kuru soğan
  • 1 adet yeşil köy biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tatlı toz biber
  • 2 çay kaşığı tuz (veya kendi tuz ölçünüz)
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı sıcak su (100 ml)

Beşamel sos için;

  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt (600ml)
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı muskat rendesi (isteğe göre)

Üzeri için;

  • 1 su bardağı tost kaşar peynir rendesi

Fırında Kıymalı Beşamel Soslu Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karnabahar çiçeklerini ayırıp yıkayıp çukur bir tencereye alalım üzerini geçecek kadar su koyup, tuz ve limon suyunu sıkıp ocakta hafif yumuşayana kadar pişirip, ocaktan alalım, suyunu süzelim.
  2. Kıymalı harç için tencereyi ocağa alalım ısıtalım az sıvı yağ ekleyip ve kıymayı ekleyelim, isteğe nazaran kıymanın topaklanmaması için üzerine çok az çay bardağının çeyreği kadar su ekleyebilirsiniz,.
  3. Kıymayı kaşıkla dağıta dağıta bir kaç dakika kavuralım suyunu salınca tencerenin kapağını kapatıp hafif ateşte suyunu çekene kadar kavrulsun.
  4. Suyu çekince sıvı yağ biraz daha ekleyip yemeklik doğradığınız kuru soğanı ekleyip 3-4 dakika kavurun, kırmızı ve yeşil biberi ufak doğrayıp üzerine 3 dakika ekleyip kavurun.
  5. Salçaları ekleyin ve kavurun tuz ve baharatları ekleyip bir kaç dakika kavurup yarım bardak sıcak suyu da ekleyip beş dakika tencerenin kapağını kapatıp pişirin ve sonra ocaktan alın.
  6. Beşamel sos için ufak bir tencereyi ocağa alıp ısıtmaya başlayın sıvı yağ ve tereyağını ekleyin üzerine unu ekleyip un kokusu çıkana kadar 3-4 dakika kadar kavurun.
  7. Üzerine yavaş yavaş sütü ekleyin ve kaynayıp kıvamı yoğunlaşana kadar daima karıştırın, yoğunlaşıp kaynayınca tuz, karabiber, muskat rendesi ekleyip karıştırın ocağın altını kapatın.
  8. Fırın kabına evvel karnabaharları, üzerine kıymalı harcı, akabinde beşamel sosu aktarın, en üste de kaşar peynir rendesini tüm yüzeye serpelim ve evvelce ısıtılmış fırında 190°c de yaklaşık 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin, kızarınca fırından çıkartıp 5-8 dakika dinlendirip servis tabağına alabilirsiniz, afiyetle:).

Fırında Kıymalı Beşamel Soslu Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bebek Terbiyeli Bulgur Çorbası +8
Sulu Köfte
5 Dakikada Hindistan Cevizli Lezzet Topu
Çocuklara Besleyici Çikolata Yapımı
El Açması Ispanaklı Börek
Avakadolu Poşe Yumurta
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet