Glutensiz Krep
Glutensiz Krep Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 -4 yemek kaşığı rastgele bir glutensiz un
Glutensiz Krep Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri çırpıp öbür sıvı materyalleri ekleyelim.
- En sonu unu denetimli olarak ekleyelim.
- Glutensiz tanımlarda hamur durdukça kıvam aldığı için unu evvel iki kaşık koyup otuz saniye bekleyelim. Gerekli olursa üçüncü ve dördüncü kaşığı koyalım.
- Bazı unlar da iki kaşık kâfi olabilir ben schar marka ile sinangil karıştırıp kullandım üç kaşık kâfi oldu.
- Yapışmaz bir tavaya bir kepçe hamurdan koyup yayalım.
- Arkalı önlü pişirelim.
- Tabağa alıp sürülebilir çikolata sürelim.
- Arasına muz koyup saralım ve dilimleyelim.
- Üzerine bitter çikolata eritip süsledim.
- Dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.Afiyetler olsun 🙂
Glutensiz Krep Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






