Çok Kolay Pratik Fırında Patatesli Tavuk Tarifi

Çok Kolay Pratik Fırında Patatesli Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet orta uzunluk patates
- 2 orta uzunluk soğan
- 300 gram tavuğun kemiksiz tarafından
- 2 adet yeşil biber ( ben kullanmadım )
- 1 kase yazdan hazırladığım domates sosu
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı sıcak su
- 4 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytin yağı yoksa çiçek yağı
- 1 çay kaşığı tepeleme kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz ( sıhhatinize nazaran )
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Çok Kolay Pratik Fırında Patatesli Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesler soğanlar yıkanıp soyulur.
- Patatesler bıçak yardımıyla yuvarlak doğranır, soğanlarda yarım ay halinde doğranır.
- Patatesler fotoğraftaki üzere tepsinin kenarlarına dizilir.
- Ortasına soğanlar yayılır.
- Soğanların üzerlerine bıçak yardımıyla büyük kesimler halindeki doğranan etler yerleştirilir.
- Uygun bir kasenin içine sos, salça, baharatlar, tuz, yağ, rendelenmiş sarımsaklar, sıcak su katıp düzgünce karıştırılır tepsinin üzerine gezdirilir.
- Tepsinin üzerini yağlı kâğıtla kapatıp onun üzerinide folyoyla kapatıp evvelden ısıtılmış 200 derece fırına verilir denetimli pişirilir.
Servise hazır afiyet olsun 🌹.
Biraz kızarmış çıtır seviyorsanız üzerindeki kâğıtları alıp tekrar fırına verip kızarıncada alabilirsiniz.
Çok Kolay Pratik Fırında Patatesli Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






