Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye

Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram oda sıcaklığında tereyağ ya da margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı mahlep(isteğe bağlı)
- 2 silme yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 yumurtanın akı
- 1 paket kabartma tozu
- 3 buçuk su bardağı un
Üzeri için;
- 1 yumurtanın sarısı
- Susam
- Çörek otu
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un ve kabartma tozu hariç bütün materyaller bir kabın içerisine eklenerek çırpılır.
- Unun yarısı eklenince kabartma tozu da eklenir yoğurulur.
- Unun geri kalanı yavaş yavaş eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edeceğiz.
- Yoğurulan hamuru 5-10 dk kadar dolapta bekletirseniz daha kolay biçim alır.
- İster küçük yuvarlak isterseniz diğer form vererek kurabiyeleri oluşturun.
- Hazırlanan kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürerek susam ve çörekotu serpin.
- Önceden ısıtılmış 190 derece alt üst ayar fırında yaklaşık 30-35 dk da pişiyor. Altları ve üstü kızaran kurabiyeler pişmiş demektir.
- Fırından çıktıktan sonra 10-15 dk dinlendirip servis edebilirsiniz.
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




