Soslu Makarna

Soslu Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket makarna
Sosu için;
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet küçük uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 paket krema (200mg)
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı makarnanın suyu
- Kırmızı toz biber, tuz
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peynir
Soslu Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Makarnayı haşlıyoruz. Makarnayı süzmeden, yarım çay bardağı makarna suyundan sosuna koymak için ayırıyoruz.
- Makarnayı süzdükten sonra bir tencereye sıvı yağı ekleyip, yemeklik dogranmış soğanı ve sarımsağı kavuruyoruz.
- Kavrulduktan sonra salçayı ekleyip kavuruyoruz.
- Daha sonra kremayı ekliyoruz.
- Oda kaynamaya başlayınca ayırdığımız makarna suyunuda ekleyip pişiriyoruz.
- Baharatları ve kaşarı ekleyip daha sonra makarnayıda koyup karıştırıyoruz.
Deneyenlere afiyet olsun. 😊.
Soslu Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

