Çıtır Çıtır Hamsi Tava Tarifi – Hamsi Tava Nasıl Yapılır? (Videolu)

Çıtır Çıtır Hamsi Tava Tanımı – Hamsi Tava Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler
- Yaklaşık 1.5 kilo temizlenmiş ve yıkanmış hamsi
- 1 su bardağı mısır unu (ince çekilmiş olursa daha âlâ sonuç alırsınız)
- 1 yemek kaşığı tuz
- İsteğe bağlı 1 çay kaşığı karabiber (isteğe bağlı)
Çıtır Çıtır Hamsi Tava Tanımı – Hamsi Tava Nasıl Yapılır?
- Temizlenmiş ve yıkanmış hamsilerin üzerindeki fazla suyu alıp kurumasını bekleyin.
- Hamsileri yaklaşık bir yemek kaşığı tuz ile tuzlayın.
- Tuz balık etine birinci temas ettiğinde, lezzetini tam manasıyla verecektir.
- Tuzlanmış hamsilerin üzerine yaklaşık bir su bardağı mısır unu ekleyip yeterlice bulayın.
- Mısır unu, hamsilerin çıtır çıtır olmasını sağlar.
- Tavaya yaklaşık 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin.
- Yağ güzelce kızdığında, hamsileri tavaya sıkıca dizin.
- Hamsilerin alt yüzünü yaklaşık 4 dakika pişirin.
- Ters çevirme sürecinden evvel fazla yağı süzün ve balıkların üzerine dökün.
- Diğer tarafını ise yaklaşık 3 dakika kadar pişirin.
- Hamsi tava hazır! lezzetini tam olarak hissedebilmek için sıcak servis yapın ve yanında limon ile sunum yapın.

Çıtır Çıtır Hamsi Tava Tanımı – Hamsi Tava Fotoğraflı Yapılışı

