Çıtır Çıtır Hamsi Tava Tarifi – Hamsi Tava Nasıl Yapılır? (Videolu)

Çıtır Çıtır Hamsi Tava Tanımı – Hamsi Tava Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • Yaklaşık 1.5 kilo temizlenmiş ve yıkanmış hamsi
  • 1 su bardağı mısır unu (ince çekilmiş olursa daha âlâ sonuç alırsınız)
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • İsteğe bağlı 1 çay kaşığı karabiber (isteğe bağlı)

Çıtır Çıtır Hamsi Tava Tanımı – Hamsi Tava Nasıl Yapılır?

  1. Temizlenmiş ve yıkanmış hamsilerin üzerindeki fazla suyu alıp kurumasını bekleyin.
  2. Hamsileri yaklaşık bir yemek kaşığı tuz ile tuzlayın.
  3. Tuz balık etine birinci temas ettiğinde, lezzetini tam manasıyla verecektir.
  4. Tuzlanmış hamsilerin üzerine yaklaşık bir su bardağı mısır unu ekleyip yeterlice bulayın.
  5. Mısır unu, hamsilerin çıtır çıtır olmasını sağlar.
  6. Tavaya yaklaşık 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin.
  7. Yağ güzelce kızdığında, hamsileri tavaya sıkıca dizin.
  8. Hamsilerin alt yüzünü yaklaşık 4 dakika pişirin.
  9. Ters çevirme sürecinden evvel fazla yağı süzün ve balıkların üzerine dökün.
  10. Diğer tarafını ise yaklaşık 3 dakika kadar pişirin.
  11. Hamsi tava hazır! lezzetini tam olarak hissedebilmek için sıcak servis yapın ve yanında limon ile sunum yapın.

Çıtır Çıtır Hamsi Tava Tanımı – Hamsi Tava Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çiğ Köfte
Nohutlu Siyez Bulguru Pilavı Efsane Lezzet
Yulaflı Ekmek
Fit Kurabiye (Diyet)
Nohut Çubuk Kraker
İçi Kaymaklı Kahveli Nefis Tatlı
Hdabla | © 2025 |