Barbunya Pilaki

Barbunya Pilaki Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram barbunya içi
- Yarım çay bardağı zeytinyağ birazda sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet soğan
- 1 adet büyük havuç
- 1 adet patates
- 1 adet küp şeker
- Tuz
- Karabiber
- 3 su bardak su (barbunyaları haşlamak için )
Üzerine
- Maydanoz
Barbunya Pilaki Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel barbunyalarımızı düdüklü tencereye alalım üstüne 3 su bardağı suyu ekleyelim kapağını kapatıp 20 dakika pişirelim.
- Sonra barbunyalar pişince süzgeçe alalım düdüklü tenceremize zeytinyağını ve soğanı alalım kavuralım .
- Küp küp doğradığımız patatesleri ve havuçları ekleyelim kavuralım.
- Sonra 1 yemek kaşığı salçayı ekleyelim ,1 küp şeker tuz, 1 su bardağı suyuda ekleyelim ve düdüklünün kapağını kapatalım ve 10 dakika pişirelim.
- Zeytinyağlı barbunya pilakimiz hazır soğumaya bırakalım ve servis tabağına alalım sonra üstüne maydanoz serpiştirelim ve afiyetle yiyelim 😋😋😋.
Barbunya Pilaki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







