Barbunya Pilaki

Barbunya Pilaki Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram barbunya içi
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ birazda sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet soğan
  • 1 adet büyük havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet küp şeker
  • Tuz
  • Karabiber
  • 3 su bardak su (barbunyaları haşlamak için )

Üzerine

  • Maydanoz

Barbunya Pilaki Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel barbunyalarımızı düdüklü tencereye alalım üstüne 3 su bardağı suyu ekleyelim kapağını kapatıp 20 dakika pişirelim.
  2. Sonra barbunyalar pişince süzgeçe alalım düdüklü tenceremize zeytinyağını ve soğanı alalım kavuralım .
  3. Küp küp doğradığımız patatesleri ve havuçları ekleyelim kavuralım.
  4. Sonra 1 yemek kaşığı salçayı ekleyelim ,1 küp şeker tuz, 1 su bardağı suyuda ekleyelim ve düdüklünün kapağını kapatalım ve 10 dakika pişirelim.
  5. Zeytinyağlı barbunya pilakimiz hazır soğumaya bırakalım ve servis tabağına alalım sonra üstüne maydanoz serpiştirelim ve afiyetle yiyelim 😋😋😋.

Barbunya Pilaki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pratik En Kolayından (Anne Pizzası)
Kabak Oturtma
Kaşarlı Yumurta Kapama
Kayısı Uyutması (Sindirim Dostu)
Soğuk Ayran Aşı Çorbası
Soslu Makarna
Hdabla | © 2025 |