Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram oda ısısında margarin yahut tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet yumurta (sarısı üstüne)
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Margarin ve sıvı yağı uygun karıştırma kabına alalım ve yoğuralım.
  2. Ardından şeker, sirke (ben elma sirkesi kullandım) kabartma tozu ve  tuzu katıp, tekrar yoğuralım ve yavaş yavaş un ek ederek yoğurmaya devam edelim.
  3. Hazırlanan kurabiye hamurunu iki eşit modüle bölelim. Fırın tepsisi boyutunda iki adet yağlı kağıdı ortasına koyup oklava yahut merdane yardımıyla açalım.
  4. Orta kalınlıkta hamur elde edelim.
  5. Üstte kalan yağlı kağıdı kaldıralım.
  6. Şekilli kurabiye kalıpları ile keselim.
  7. Şekillerini bozmadan tabanına yağlı kağıt sevdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
  8. Üzerlerine yumurta sarısı sürelim.
  9. Çörek otu ve susam karışımı serpelim.
  10. 190 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun 😉

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yalancı Tiramisu
Tarçınlı Elmalı Kurabiye (Margarinsiz)
Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Kabak Mücver
Dubai Çikolatası
Kolay Steak Burger
Patatesli Poğaça
Hdabla | © 2025 |