Kavala kurabiyesi

Kavala kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2,5 su bardağı un (300 gram)
  • 100 gram çiğ badem

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Kavala kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yağsız bir tavada 1 bardak un ve bademleri hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  2. Bademleri bıçak ile kıyalım lütfen.
  3. Sonra kalan bir bardak un ile kavurduğumuz unu ve badem hariç öbür tüm gereçleri ekleyip kısa müddetli yoğuruyoruz.
  4. Kalan yarım bardak un ile de kıvamını bulmaya çalışalım, daha fazla un eklemeyelim.
  5. Hafif unlu tezgahta merdane ile açıp kavala biçimi verelim.
  6. Tepsiye dizip 170 derecelik ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
  7. Soğuduğunda pudra şekerine bulayalım.

Kavala kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Beyaz Çikolata Soslu Profiterol
Tutmaç Çorbası
Mükemmel Kıvamlı Mantarlı Fettuccini Alfredo (2 Kişilik Tarif)
Ordu Usulü Levrek Buğulama
Lavaş
Gözleme
Hdabla | © 2025 |