Kavala kurabiyesi
Kavala kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram oda sıcaklığında tereyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
- 2,5 su bardağı un (300 gram)
- 100 gram çiğ badem
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Kavala kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yağsız bir tavada 1 bardak un ve bademleri hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Bademleri bıçak ile kıyalım lütfen.
- Sonra kalan bir bardak un ile kavurduğumuz unu ve badem hariç öbür tüm gereçleri ekleyip kısa müddetli yoğuruyoruz.
- Kalan yarım bardak un ile de kıvamını bulmaya çalışalım, daha fazla un eklemeyelim.
- Hafif unlu tezgahta merdane ile açıp kavala biçimi verelim.
- Tepsiye dizip 170 derecelik ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Soğuduğunda pudra şekerine bulayalım.
Kavala kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










