Portakallı Sütlü Pasta

Portakallı Sütlü Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Kreması için;

  • 4 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • 1 paket vanilya

Ara katı için;

  • 1 paket kedi lisanı bisküvi
  • 1 adet portakal

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi tozu
  • Çilek
  • Vişne
  • Damla çikolata (ne dilerseniz)

Portakallı Sütlü Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yapılışı, vanilya hariç kremanın tüm materyalleri karıştırılıp kıvam alana kadar pişirilir, altını kapatıp vanilya eklenir.
  2. Sunum tepsisinin içine kedi lisanı bisküviyi ıslatmadan diziyoruz üzerine yuvarlak olarak doğradığımız (küçük küçükte doğrayabilirsiniz tercih sizin)
  3. Portakalı dizip yaptığımız kremayı en üst kata ekliyoruz ve üzerini süslüyoruz, 3-4 saat dinlenip, büsbütün soğuyunca servis yapıyoruz,.

Portakallı Sütlü Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Sebzeli Tavuk
Tavuk Tirit
Meşur Erzurum Un Helvası
Köfteli Alinazik
Düdüklüde Etli Barbunya Yemeği
Çilekli Bardak Tatlısı (Videolu)
Hdabla | © 2025 |