Hamburger (Whopper)

Hamburger (Whopper) Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram dana döş kıyma çok az yağlı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1,5 yemek kaşığı pekmez
- 1 yemek kaşığı sirke
- Hamburger ekmeği
- Ketçap mayonez
- Alman salatalık turşu
- 1 küçük soğan
- 1 domates
- Kıvırcık marul
Hamburger (Whopper) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamburger için köftesini hazırlamakla başlayalım. 400 gram kiymanin içine bir tatlı kaşığı tuz bir tatlı kaşığı karabiber pekmez ve sirkeyi ekleyerek güzelce yoğuralım bir köşeye alıp on dk kadar bekletelim.
- Ardından döküm tavayı ısıtmaya başlayalım.
- Diğer yandan ince ince domatesleri ince yuvarlak halde soğanı ve turşuları dilimleyelim.
- Isınan tavamıza silindir haline getirip dört modüle ayırdığımız beze yaptığımız köftelerimizi çok az yağ damlatarak ince düz bir hal verelim. ( ekmekten bir tik büyük olmalı pişirilince küçülüyor)
- Isınmış tavaya köftemizi alalım zıt düz ederek yaklaşık on dk pişmiş olacak. Hamburger ekmeklerini de tavaya alarak lezzetinin ekmeğe geçmesini saglayabilirsiniz.
- Şimdi ekmeğin taban kısmına ketçap sonra etimizi alalım akabinde bir çeşit daha ketçap domates turşu soğan ve kıvırcık ekleyelim.
- Hamburger ekmeğinin başka modülüne mayonez bir çeşit ekleyelim ve kapatalım. Bu halde toplam 3 tane biri double et olacak biçimde hamburger elde ettim.
- Yanına kızarmış patates ile servis edebileceğimiz burger kingtekinin birebir birebiri bir menü olmuş oluyor. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🙂↔️🙏.
Hamburger (Whopper) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





