Kabuklu Ayva Kompostosu

Kabuklu Ayva Kompostosu Tanımı İçin Malzemeler

  • 10 adet orta uzunluk ayva
  • 2.5 su bardağı toz şeker
  • Ayvaların üzerini 3 parmak geçinceye kadar su

Kabuklu Ayva Kompostosu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ayvalarımızı güzelce yıkadıktan sonra küp küp doğruyoruz ve tencereye alıyoruz.
  2. Üzerine 2.5 su bardağı toz şekeri serpiyoruz. Şayet şeker ölçüsü az olsun isteyen varsa 2 su bardağı da kullanabilir.
  3. Tenceremizdeki ayvaların üzerine 3 parmak geçinceye kadar su ekliyoruz.
  4. Kaynamaya başlayınca altını kıstım ve yaklaşık 30-40 dakika da bu formda kaynattım.  Epeyce kolay ek olarak hiçbir şey eklemedim eski metot ayva kompostosudur.
  5. Sıcakken kavanozlara koyup soğuyunca dolaba kaldırdım. Afiyet olsun.

Kabuklu Ayva Kompostosu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Kuzu Kol
Spagetti Bolonez Tarifi – Kıymalı Domatesli Makarna Nasıl Yapılır? (Videolu)
Kavurmalı Soğan Kavurması
Hakiki Yağlı Kurban Kavurma Tarifi (Videolu)
Fırın Makarna
Ağlayan Pasta
Hdabla | © 2025 |