Yumuşacık Bazlama

Yumuşacık Bazlama Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket instant maya
- 6.5 – 7 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
- Maydanoz (isteğe bağlı)
- Tereyağı
Yumuşacık Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
- Unu yoğurma kabına alın ve ortasını çukurlaştırın. Ortadaki çukura ılık süt, ılık su, şeker, instant maya ve tuzu ekleyin. Kenarlardan un alarak yavaşça hamuru yoğurun. Yumuşak bir hamur elde etmek için gerekirse elinizi yavaşça yağlayarak yoğurmaya devam edin.
- Hamuru toparladıktan sonra üzerini streç sinemayla kapatın ve sıcak bir yerde 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamurun üzerini açın ve havasını alın. Yavaşça un serptiğiniz tezgahta hamuru toparlayarak 8 eşit modüle bölün. Her bir parçayı yuvarlayarak beze haline getirin.
- Bezelerin üzerini streç sinemayla kapatarak kurumalarını önleyin. 10 dakika dinlendirin.
- Bezeleri yarım cm kalınlığında ve yaklaşık bir tabak genişliğinde açın. Açma sürecini kolaylaştırmak için hafif un kullanabilirsiniz. İsterseniz merdane yahut oklava kullanabilirsiniz.
- Yapışmaz tavayı ısıtın. Açtığınız birinci hamuru tavaya alın ve orta ateşte denetimli bir formda pişirin. Kenarları kabarmaya başladığında çevirerek başka yüzünü de pişirin. Her iki yüzü de eşit formda kızardığında tavadan alın.
- Pişen bazlamaları sıcak olarak servis edin. Üzerine tereyağı sürüp ince doğranmış maydanozla süsleyebilirsiniz.
Yumuşacık Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

