Yayla Çorbası

Yayla Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 4 su bardağı su
  • 2 su bardağı tavuk suyu yahut et suyu
  • Tuz
  • Terbiyesi için : 1 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • Sosu için sıvı yağ yahut tereyağ
  • Nane

Yayla Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak yıkadığımız pirinçleri yumuşayana kadar 4 su bardağı suda pişirelim. Varsa tavuk suyunu yoksa olağan sıcak su ek edelim.
  2. Çorbamızın terbiyesi için bir kasede yumurta sarısı, un ve yoğurdu yeterlice çırpalım.
  3. Çorbanın suyundan 2 kepçe alarak sosa ek edelim. Güzelce çırpalım. Karıştırarak yavaş yavaş çorbaya ek edelim. 1-2 taşım kaynatalım. Tuzunu ek edip son bir karıştıralım. Ocağı kapatalım.
  4. Üzerine sıvı yağ yahut tereyağ ile naneyi kızdırarak gezdirelim. Yayla çorbamız servise hazır deneyeceklere afiyetle 😘.

Yayla Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabarmaya Doymayan Açma
Tost Makinesinde Izgara Köfte
Yaban Mersinli Cheesecake
Tavuk Pirzola Güveç
Glutensiz Kolay Lavaş
Muzlu Pankek
Hdabla | © 2025 |