Fırında Kuzu Pirzola

Fırında Kuzu Pirzola Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo kuzu pirzola

Marinasyon için;

  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı tatlı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı acı pul biber
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 orta uzunluk soğan
  • 3 orta uzunluk domates (yoksa konserve)
  • 3 diş sarımsak

Fırında Kuzu Pirzola Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sos materyallerini karıştırıp pirzolalara uygunca yediriyoruz. Sitreçle kapatıp buzdolabında bir kaç saat bekletiyoruz.
  2. Fırını 220 derecede ısıtıyoruz. Isınan fırına tencereyi boş olarak koyup onu da ısıtıyoruz.
  3. Onlar ısınırken soğan ve domatesleri kalın halkalar biçiminde doğruyoruz. Sarımsakları soyup bütün bırakıyoruz. Ben döküm tencere kullandım. Yoksa rastgele bir fırın kabı da olur.
  4. Tencerenin en altına soğanları üzerine pirzolaları, en son domatesleri dizip sarımsakları üzerine serpiyoruz. Kapağını kapatıp fırına veriyoruz. 1 saat 10 dakika bu halde pişiriyoruz. 10 dakikada kapağı açık pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Fırında Kuzu Pirzola Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Bulgur Köftesi (Yöresel )
Dereotlu Pofuduk Poğaça (Diyete Uygun)
Süslü Un Kurabiyesi
Çilekli Limonlu Konsantre İçecek
Yayla Çorbası
Van Pastası
Hdabla | © 2025 |