Sıvı Yağlı Profiterol

Sıvı Yağlı Profiterol Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 çay bardağı su
- 1 fiske tuz
- 2 çay bardağı un
- 4 adet yumurta
Kreması için;
- 2 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta buğday mısır fark etmez
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 100 gram labne peyniri
Çikolatalı sos için;
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı nişasta buğday mısır fark etmez
- 1 yemek kaşığı kakao
- Yarım paket çikolata (ben bitter kullandım isteyenler sütlü de kullanabilir)
Çay bardağı ölçüsü 100 ml Su bardağı ölçüsü 200 ml
Sıvı Yağlı Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sıvı yağı, tuzu, suyu derin bir tencerede ateşe alıp kaynatıyoruz.
- Daha sonra kaynayan sıvı gerecimizin üzerine unumuzu ekleyip tahta kaşık yardımı ile kaşığın aksi tarafı ile eze eze karıştırarak hamurumuz pürüzsüz hale gelene kadar 3-4 dakika boyunca pişirip, soğuması için bir kenarı alıyoruz ve orta ara karıştırarak 10 dakika kadar ılınmasını sağlıyoruz.
- Hamurumuz ılındıktan sonra sırasıyla yumurtaları birer adet hamura ek ederek çırpıcı yardımı ile çırparak bütün yumurtalar bitene kadar yumurtaları hamura yediriyoruz.
- Bu sürecin sonunda hamurumuz pürüzsüz hale gelecektir ve hamurumuz hazır demektir.
- Hazır olan hamurumuzu ister sıkma torbası ile ister tatlı kaşığı ile yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize cevizden daha küçük olacak halde modüller halinde yerleştiriyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 55 dakika kadar fırının kapağını hiç açmadan denetimli bir halde güzelce kızarana kadar pişiriyoruz.
- Sürenin sonunda fırının kapağını 2-3 parmak aralayıp pişen profiterollerimiz ılınana kadar fırında bekletiyoruz.
- Krema için; bütün materyalleri uygun bir tencerede ateşe almadan evvel çırpıcı yardımı ile pürüzsüz hale gelene kadar karıştırıp, ateşe alıyoruz daima karıştırarak kremamızın pişmesini sağlıyoruz.
- Pişen kremamızın kapağını kapatıp ılınması için bir kenara alıyoruz. Kremamız ılındıktan sonra labneyi ek edip, pürüzsüz hale gelene kadar çırpıyoruz.
- Çikolatalı sos için; çikolata hariç bütün materyallerimizi uygun bir tencerede ateşe alıp, daima karıştırarak pişmesini sağlıyoruz. Sosumuz kaynamaya başladığı anda çikolatasını ek edip bir iki cins daha karıştırıp, ateşten alıyoruz.
- Profiterolleri bıçak yardımı ile yarısına kadar keserek içlerine kaşık yardımı ile yarımşar yemek kaşığı kadar kremayı doldurup servis tabağına dizip üzerine de sostan dökerek servis edilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Not:Fırından fırına farklılık göstereceği için kendi fırınınızın ayarına nazaran pişirin müddetin sonuna kadar fırının kapağını açmamamızın sebebi çökmemesi içindir.
Sıvı Yağlı Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





