Kabak Lazanya

Kabak Lazanya Tanımı İçin Malzemeler
- 2 büyük uzunluk kabak
- 200 gram kıyma et
- 1 büyük soğan
- 3 adet çarliston biber
- 1 adet domates
- 1 adet havuç
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı domates püresi
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Kaşar peynir
- Sıvı yağ
Beşamel sos için;
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 kaşık tereyağı
- 2 kaşık sıvı yağ
- Karabiber
- Tuz
Kabak Lazanya Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kıymalı harcı için; soğan ve biberi yemeklik doğruyoruz ve yeterlice kavuruyoruz.
- Daha sonra havuçları küçük küçük doğrayıp, ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
- Havuçlar da kavrulunca kıymayı ekliyoruz ve yeterlice kavuruyoruz.
- En son salçayı da ekliyoruz kavurma süreci bittikten sonra doğradığımız domatesi ve bir bardak domates püresini ekliyoruz baharatlarını da ekledikten sonra beş dakika pişiriyoruz.
- Beşamel sosu için; başka bir tavada yağları eritiyoruz ve un ekleyip kavuruyoruz. Süt, tuz ve karabiberide ekleyip kıvam alana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
- Büyük uzunluk yuvarlak borcamın tabanını yağlayıp ince bir biçimde halka halka dilimlediğimiz bir adet kabağı diziyoruz üzerini biraz tuzlayıp kıymalı harcın yarısını serpiştiriyoruz.
- İkinci kabağıda birebir formda dilimleyip diziyoruz ve kalan harcı üstüne serpiştiriyoruz. Üzerine beşamel sosu döküyoruz.
- 200 derece fırında alt üst ayarda suyunu çekene kadar pişiriyoruz. En son kaşar peynir serpiştirip kızarana kadar pişirmeye devam ediyoruz. Üzeri de kızaran yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun🍽️.
Kabak Lazanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





