Patatesli Lavaş Böreği

Patatesli Lavaş Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 6-7 adet lavaş
İç harcı için;
- 3 adet orta uzunluk patates
- 1 adet soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Bir kâse kadar doğranmış maydanoz
- Karabiber
- Pulbiber
- Tuz
Sosu için;
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı su
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam
- 1 tatlı kaşığı pekmez ya da 1 çay kaşığı şeker
Patatesli Lavaş Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel patateslerimizi haşlayıp, ezelim.
- Ayrı bir tavaya sıvı yağ ek edip ısındığında ince kıyılmış soğanı kavuruyoruz. Üzerine baharatları ekleyerek en son olarak haşlanmış patates ve ince kıyılmış maydanoz eklenip karıştırılır.
- Sonrasında bir kâse içerisinde sıvı yağ, un ve su karıştırılır.
- Her bir lavaşın ortasına kaşık yardımıyla sostan sürüp, patatesli harcımızdan koyuyoruz. Rulo halinde sararak yağlanmış tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı pekmez sürülüp susamları eklenir. Pekmez ve şeker üzerinin biraz daha kızarmasına yardımcı olur.
- Önceden ısıtılmış fırında denetimli bir formda kızarana kadar pişirelim. Üretimi epeyce pratik ve de doyurucu bir tanım. Deneyecek olanlara afiyet olsun. 😊🪴
Patatesli Lavaş Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








