Pamuk Poğaça

Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • ️1 su bardağı ılık su (sıcağa yakın lakin el yakmasın)
  • ️1 su bardağı ılık süt
  • ️1 paket instant maya
  • ️3 yemek kaşığı toz şeker
  • ️1 su bardağı sıvı yağ
  • ️1 tatlı kaşığı tuz
  • ️1 adet yumurta akı (sarısı üzerine ayrılacak)
  • ️6-6,5 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)

Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ilık su, ılık süt maya ve toz şekeri yoğurma kabında karıştırıp 5 dakika mayanın etkinleşmesi için bekleyelim.
  2. Süre sonunda kalan gereçleri ve unu denetimli formda ekleyerek yumuşak hafif ele yapışan kıvamlı hamur elde edelim, üzerini streç sinemayla kapatıp 1-1:30 saat mayalanması için bekleyelim.
  3. Bu sırada üzerini sıcak tutacak bir örtüyle örtmelisiniz, çabucak soğumasın, daha âlâ kabarsın.
  4. Mayalanan hamurun havasını alıp bır 10 dakika tekrar kabarmasını bekleyelim, ceviz büyüklüğünde modüller kopararak pişirme kağıdı serdiğimiz tepsimize dizelim. Üzerini ince bir bezle örterek 20 dk tepsi mayası yapalım.
  5. Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp 180° fırında kızarana kadar pişirelim.

Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İncirli Atom Kurabiye
Saçın Üstünde Yumuşacık Gözleme Tarifi
Kabak Tarator
Pişmeyen Pasta
Lor Peynirli Fit Atıştırmalık
Dondurucuda Pizza (Pizzanızı Hazırlayın Dilediğiniz Zaman Pişirin)
Hdabla | © 2025 |