Katmer Poğaça (Börek)

Katmer Poğaça (Börek) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 paket instant maya
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- 3 adet yumurta (ikisinin sarısı üzerine)
- 1 yemek kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Hamurların ortası için;
- 200 gram margarin yahut tereyağ
Hamurları açmak için;
- Bol nişasta ve biraz un
İç harcı için;
- 3-4 adet orta uzunluk patates
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay kaşığı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Sıvı yağ
Üzerine;
- Yumurta sarısı
- Çay kaşığı ucu ile kakao
Katmer Poğaça (Börek) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak patatesleri haşlayıp ezelim. sonra tavaya sıvı yağ koyup yemeklik doğradığımız soğanları da ekleyip kavuralım. Toz biber, karabiber ve tuzu da ekleyip ocağın altını kapatalım. Soğanlı harcı ezmiş olduğunuz patateslerin üzerine döküp karıştıralım iç harcımız hazır.
- Tereyağını da eritip soğuması için bir kenara alalım.
- Hamuru yoğurmak için derin bir kaba bütün materyalleri koyup yoğuralım.
- Hamur çok sert olmasın ele yapışan bir hamurda olmasın.
- Yoğurduğumuz hamuru mayalandırmadan 2 eşit modüle bölün her iki eşit parçayı da 11 kesime bölün. Yani toplamda 22 modül olacak.
- Sonra onları yuvarlayıp üstünü poşetle kapatıp 15/20 dakika dinlensin rahat açabilmeniz için.
- Açarken nişasta ve un karışımıyla açın lakin bol nişasta az un olacak.
- Pasta tabağı büyüklüğünde tek tek açın iki başka 11 li kat yapın.
- Açtığınız hamurların içine erittiğiniz tereyağından sürün. En üst kısmı yağlamayın.
- Buzluğa atın. 15-20 dakika buzlukta bekletin.
- Hafif donduktan sonra çıkartın yufka büyüklüğünde açın çok ince olmasın çok kalın da olmasın iç harcınınızı koyun sigara böreği halinde sarıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin .
- Yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Not: Börekleri porsiyonluk dondurup poşetleyip diffirize koyup dilediğiniz vakit pişirebilirsiniz. Pişireceğiniz vakit 3-4 saat evvel çıkarıp tepsiye dizip tepsi mayalandırması yaptıktan sonra yumurta sarısı sürüp pişirin.Şimdiden afiyet olsun🌸.
Katmer Poğaça (Börek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













