Elmalı Turta

Elmalı Turta Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 adet büyük uzunluk yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri büyük boy
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı su
- 100 tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2.5-3 su bardağı un (miktarı değişebilir)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
- 3 adet elma
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Elmalı Turta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Elmaların kabuklarını soyup rendeleyerek tavaya alalım üzerine toz şekerini ve tarçını ek edip ocağa alalım 10-15 dakika elmalar suyunu salıp çekene kadar kavurup sonrasında elmaları soğumaya bırakalım.
- Yoğurma kabına un hariç bütün gereçleri alalım güzelce karıştıralım.
- Sonrasında unu ek edelim ele yapışmayan kulak göğsü kıvamında bir hamur olmalı hamuru güzelce yoğurup toparladıktan sonra iki tane yağlı kağıdın ortasına alalım merdane yardımı ile büyüterek inceltelim.
- Büyük uzunluk tencere kapağını tam ortasına koyup bastırıp kenarlarındaki fazlalığı alıp buzluğa kaldıralım. O hamuru sonrasında rendeleyip üzerine dökeceğiz kenarlarına üçer parmak genişliğinde çizikler atalım.
- Soğumuş elmalı harcı hamurun üzerine döküp yayalım kenarlarından kestiğimiz modülleri kıvırarak içerisine birer tane ceviz yerleştirip buzluğa kaldırdığımız hamuru rendeleyerek üzerine dökelim.
- 190 derecelik fırında pişirelim.
- Pişen tartımız soğuyunca üzerine pudra şekeri eleyerek dilimleyip servis edelim afiyetler olsun.
Detaylı tanım için tıklayınız👇

Elmalı Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



