Tavuk Sote (Sac Tava Tadında)

Tavuk Sote (Sac Tava Tadında) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 tabla tavuk pirzola
- 3 adet kapya biber
- 10 adet yeşil biber
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- İsteğe nazaran 1 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
Tavuk Sote (Sac Tava Tadında) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuklarımızın kemiğini ve derisini kesip çıkarıyoruz.
- Tavuğumuzu kuşbaşılık doğruyoruz. Tavaya sıvı yağ ve tavuğu koyup suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
- Suyunu çektikten sonra kapya biber, yeşil biber, ve soğanımızı ekleyip sebzeler biraz dirildiğini kaybedene kadar kavuruyoruz.
- Salçasını, sarımsağını baharatları ve tuzunu da ekleyip 5 dk daha piştikten sonra hazır. Afiyet olsun 🤤
Tavuk Sote (Sac Tava Tadında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


