Portakallı Kurabiye

Portakallı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı portakal suyu
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5-3 su bardağı un
Dışı için;
- 3 yemek kaşığı pudra şeker
Portakallı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta şeker ve sıvı yağı çırpma teliyle çırpalım portakal suyu ve portakal kabuğu rendesi ekleyip karıştıralım karıştırıp, vanilya ve kabartma tozu vanilya ekleyip azar azar un ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
- Hamur toparlanıp biçim verilme kıvamına gelince un eklemeyi bırakıyoruz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alıp yuvarlıyoruz pudra şekerine bulayıp fırın tepsisine diziyoruz.
- Önceden fırını 180 derecede ısıtıp 20-25 dk pişiriyoruz. Soğuduğunda servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Portakallı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






