Sebzeli Mücver

Sebzeli Mücver Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 tane kabak
  • 1 tane patates
  • 1 tane havuç
  • 1 kase doğranmış ıspanak
  • 1 tane pırasa
  • 1 bütün kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yumurta
  • Aldığı kadar un
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı pul biber

Sebzeli Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Merhaba arkadaşlar. Öncelikle kabak havuç ve patatesi rendeliyoruz.
  2. Rendelediğimiz kabak havuç ve patatesin suyunu sıkıyoruz.
  3. Daha sonra içine doğranmış ıspanağı ekliyoruz akabinde pırasayı, soğanı ve sarımsağı doğrayıp ekliyoruz karışımı oluşturduktan sonra içine yumurtayı kırıp karıştırıyoruz, daha sonra un eği yapıyoruz.
  4. Ardından kimyon karabiber tuz kırmızı pul biber eği yapıyoruz karışım çok kıvamlı olmuyor lakin dağılmaması değerli.
  5. Daha sonra kızgın yağa kaşıkla koyup yağda kızartıyoruz. Afiyet olsun 🌟.

Not:Yumurta sayısı değişiklik gösterebilir.

Sebzeli Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pamuk Gibi Muzlu Rulo Pasta
Tırşik Patlıcan Yemeği
Yufkadan Beyti
Kakaolu Kurabiye
Peynirli Poğaça
Borcamda Yaş Pasta
Hdabla | © 2025 |