Ayva Tatlısı Tarif-Gıda Boyası Yok Tamamen Doğal (Videolu)

Ayva Tatlısı Tarif-Gıda Boyası Yok Büsbütün Doğal Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet ayva (sayıyı kendinize nazaran arttırabilirsiniz)
- 16 kaşık toz şeker (yarım ayvaya 2 kaşık şeker)
- 8 çay bardağı su (yarım ayvaya bir çay bardağı su)
- 7-8 adet karanfil
- 1 adet kabuk tarçın
- 6 adet hibiskus (nar çiçeği – hatmi çiçeği)
- Yarım limon suyu
Sunum için;
- Kaymak ya da dondurma
Ayva Tatlısı Tarif-Gıda Boyası Yok Büsbütün Doğal Tanımı Nasıl Yapılır?
- Geniş bir kabının içerisine 1 litre su ve yarım limon suyu alıyoruz.
- Ayvalarımızın her iki ucundan kesip ortadan ikiye bölüyoruz. Akabinde kabuklarını soyuyoruz.
- Bir aparat yardımıyla yahut bıçakla ortasına alıyoruz. Çekirdeklerini bir kenara ayırıyoruz (şerbetimizin kıvam olması için çekirdekleri tatlımızın içerisine ekleyeceğiz)
- Ayvaların kararmaması için hazırlamış olduğumuz limonlu suyun içerisine alıyoruz.
- Yayvan bir tencerenin alt tabanına ayvanın kabuklarını koyuyoruz. Akabinde limonlu suyun içerisinden aldığımız ayvaları tenceremize yerleştiriyoruz.
- Ayvaların üzerine ikişer kaşık şekerimizi alıp tarçın, karanfil, ayva çekirdekleri ve hibiskus çiçeğini ekleyelim.
- 8 çay bardağı suyu ekledikten sonra tenceremizin kapağını kapatıp ocağımızın üzerine alıyoruz.
- Tatlımızı orta ateşte pişirip şerbetimiz kıvam olmaya başladıktan sonra kısık ateşte ayvalarınız yumuşayınca ve şerbetimiz tamamem kıvam alıncaya kadar pişiriyoruz.
- Tatlımızı soğuduktan sonra kaymak ya da dondurma eşliğinde servis ediyoruz. Afiyet olsun.

5
Ayva Tatlısı Tarif-Gıda Boyası Yok Büsbütün Doğal Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



