Kısırmızı

Kısırmızı Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kırmızı pancar
- 3 fincan köftelik bulgur
- Kaynatmak için su (bulgur ölçünüze nazaran kendiniz ayarlayın değişiklik gösterebilir)
- 1 adet kuru soğan
- 4-5 kol marul
- 7-8 kol maydanoz ve dereotu
- 1 diş sarımsak
- 1 adet havuç
- Nar ekşisi
- 2 çay kaşığı kuru nane ve kuru reyhan
- 1 çay kaşığı karabiber ve pul biber
- Limon
- Zeytinyağı
Kısırmızı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pancarımızı rendeleyip su ile kaynamaya bırakıyoruz. Kaynadıktan sonra bulguru ekleyip suyu fazla gelirse kaynatıp azalmaya yakın demlenmesi için ocağın altını kapatıp dinlendiriyoruz.
- Daha sonra sebzelerimizi hazırlayalım. Yeşillik ve soğanımızı doğrayıp havucumuzu rendeleyip tam bir renk cümbüşü oluyor.
- Baharat,tuz ve yağımızı damak zevkimize nazaran belirleyebiliriz. Tam bir beş çayı yanına eksiksiz faklı ve lezzetli. Kesinlikle deneyin derim. Şimdiden ellerinize sıhhat afiyet olsun 🤤
Kısırmızı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


