Sütlü Buğday Çorbası

Sütlü Buğday Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı aşurelik buğday
  • 6 su bardağı su
  • 4 buçuk 5 su bardağı kadar süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz (damak tadınıza nazaran ayarlayınız)
  • 1 çay kaşığı karabiber (isteğe göre)

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Sütlü Buğday Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle buğdayınızı aksamdan sabaha kadar ıslatınız sonra büsbütün yumuşayıncaya suda haşlayınız.
  2. Haşlanan buğdayın üstüne sütü döküp tencerenin ağzı açık ortada karıştırarak taşırmadan pişiriniz. Sonra tuzunu ekleyiniz bu çorbaya karabiber çok yakışıyor sevenler ekleyebilir.
  3. Üstüne uygun bir tavada tereyağını eritiniz kırmızı toz biber ekleyip ocağın altını kapatınız çorbanızı kaseye aliniz üstüne tereyağı ve biberli sostan döküp servis yapınız.

Sütlü Buğday Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Başka Fırın Tavuk Yemeyeceksiniz (Müthiş Marinasyon)
Güllaç
Starbucks Kurabiye
Lotuslu Cookies
Pişmaniye Kurabiye
Susamlı Kurabiye
Hdabla | © 2024 |