Limonata

Limonata Tanımı İçin Malzemeler
- 3 orta uzunluk portakal
- 2 orta uzunluk limon
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- 2 lt su
Limonata Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle portakalların ve limonun kabuğunu soyalım, küp biçiminde doğrayalım.
- Acı tat vermemesi için buzluğa atıp donduralım.
- Daha sonra çıkartıp, başka gereçleri de ekleyip bir hoş rondodan geçirelim.
- Çok süratli olmamasına dikkat edin, su taşabiliyor 🙂 suyun yarısını evvel, yarısını da çektikten sonra ekleyebilirsiniz :).
- İnce süzgeç yardımı ile ya da tülbent ile posasını süzelim. Ben yeterlice eziyorum ki tadı çıksın 🙂 suyu damak tadınıza nazaran çoğaltabilirsiniz.
- Dileyen posasını da kullanabilir, çocuklar sevmiyor diye süzüyorum ben :).
- İşlem bittikten sonra cam sürahiye koyup buz dolabına koyuyoruz. Şimdiden afiyetler olsun :).
Limonata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

