Limonata

Limonata Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 orta uzunluk portakal
  • 2 orta uzunluk limon
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 2 lt su

Limonata Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle portakalların ve limonun kabuğunu soyalım, küp biçiminde doğrayalım.
  2. Acı tat vermemesi için buzluğa atıp donduralım.
  3. Daha sonra çıkartıp, başka gereçleri de ekleyip bir hoş rondodan geçirelim.
  4. Çok süratli olmamasına dikkat edin, su taşabiliyor 🙂 suyun yarısını evvel, yarısını da çektikten sonra ekleyebilirsiniz :).
  5. İnce süzgeç yardımı ile ya da tülbent ile posasını süzelim. Ben yeterlice eziyorum ki tadı çıksın 🙂 suyu damak tadınıza nazaran çoğaltabilirsiniz.
  6. Dileyen posasını da kullanabilir, çocuklar sevmiyor diye süzüyorum ben :).
  7. İşlem bittikten sonra cam sürahiye koyup buz dolabına koyuyoruz. Şimdiden afiyetler olsun :).

Limonata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Badem Kurabiye
Kolay Milföylü Börek
Bazlama
Humus (Antakyanın Vazgeçilmez Mezesi)
Glutensiz Pizza
Limonata (Çok Lezzetli)
Hdabla | © 2025 |